Toskana I Cinque Terre

Italija

Tip smeštaja: Soba
Struktura smeštaja: 1/2 1/2+1 Standard soba
Usluga: Noćenje sa doručkom
Vrsta prevoza: Bus
Broj noćenja:
Oprema: TV Klima WIFI
Udaljenost od centra:
Pošalji upit

  Vrsta prevoza:

  SopstveniAutobusom

  Tip smeštaja:

  SobaStudioApartmanMezonetaHotel

  Deca:  Toskana je najživopisnija i po mnogima najlepša regija Italije. U davnoj prošlosti bila je prekrivena Tirenskim morem,koje se povuklo i dobijen je jedan od najplodnijih regiona Italije poznat po brdima prekrivenim mirisnim čempresima i vinogradima. Toskana je poznata po proizvodnji najkvalitetnih vina, uzgajanju cveća, poznata je po brojnim srednjevekovnim gradovima i slavnim ličnostima. Čuvena je u svetu i po najkvalitetnijem mermeru od koga je i Mikelanđelo pravio svoje statue – i legendarnog Davida. Firenca je glavni i najveći grad Toskane. Smeštena je na reci Arno. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere a proslavili Medičijevi koji su Firencu pretvorili u kolevku humanizma i renesanse. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli i ovom gradu, a nama na uživanje, ostavili spomenike od ne procenljive umetničke vrednosti.

   

  TOSKANA

  Sa obilascima: FIRENCA – SIENA – SAN ĐIMINJANO – PISA – CINQUE TERRE

  PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan BEOGRAD
  Polazak autobusa iz Beograda oko 17h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. dan            FIRENCA – MONTEKATINI TERME/MARINA DI PIETRASANTA LUCCA
  Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: pešačko razgledanje FIRENCE u pratnji lokalnog vodiča: Trg Santa Maria Novela, glavni gradski trg Duomo sa Krstionicom, katedralom Santa Maria del Fiore i zlatnim vratima, Đotov zvonik, trg Sinjoria, palata Vekio, Danteova rodna kuća, stari most – Ponte Vekio, Palata i galerija Ufici. Slobodno vreme u Firenci. U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel. Noćenje.

  3. dan            MONTEKATINI TERME/MARINA DI PIETRASANTA LUCCA (SIENA – SAN DJIMINJANO)
  Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: Siena i San Điminjano. Nakon doručka polazak ka  živopisnim predelima Toskane i oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradu  SAN ĐIMINJANO – grad tornjeva i vina, koji je očuvao svoj istorijski centar. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak puta za Sienu, jedan od najlepših srednjevekovnih gradova Italije. Po dolasku u SIENU šetnja gradom kroz kontrade puža, pantere, akvile…uz razgledanje: Crkva Sv. Katarine, Monte di Paski – prva banka evrope, katedrala Siene – jedna od najlepših katedrala Italije čiju unutrašnjost je ukrasio Mikelandjelo, glavni gradski trg “Il Campo“ na kome se tradicionalno održava čuvena trka konja Palio. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

  4. dan            MONTEKATINI TERME/MARINA DI PIETRASANTA LUCCA (PIZA – CINQUE TERRE)
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: Piza i Cinque Terre. Nakon doručka odlazak u Pizu. Po dolasku u PIZU pešačko razgledanje: Polje čuda gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizanski Duomo i Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta La Specia gde se ukrcava na voz, koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka ĆINKVE TERE. Obilazak tri sela u pratnji vodiča: Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru nacionalnog parka – Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak vozom do Manarole, tipičnog ligurijskog sela sa raznobojnim kućama koje se spuštaju terasasto do mora. Treće selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa lepim dugim šetalištem uz more. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Povratak vozom u mesto La Specia. Vožnja do mesta Montekatini Terme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

  5. dan             BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj programa.)

   

  CENA ARANŽMANA PO OSOBI 1000 RSD + DEVIZNI DEO IZ TABELE

  TERMINI PUTOVANJA HOTEL SPECIJALNA PONUDA CENA PO OSOBI

     20.06. – 24.06.
  LETO

  3*

  95 €

  129 €

     11.07. – 15.07.
  LETO

  3*

  95 €

  129 €

     12.09. – 16.09.
  LETO

  3*

  95 €

  129 €

     03.10. – 07.10.
  JESEN

  3*

  95 €

  129 €

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
  • Smeštaj hotelu prema programu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
  • Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
  • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
  • Obaveznu gradsku komunalnu taksu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5€ po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 3€ po noćenju / po osobi.
  • Fakultativne izlete i individualne troškove
  • Ostale usluge i sadržaje u hotelima

  POPUSTI:

  Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja.

  • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

  DOPLATE:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu 45 € –  isključivo na upit
  • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 50 €

  DOPLATA ZA POLASKE  IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika:
  Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput  Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom) – mora se najaviti i rezervisati u agenciji!   

  • Doplata za polazak iz Novog Sada           2 000 rsd
  • Doplata za polazak iz Jagodine                2 500 rsd
  • Doplata za polazak iz Kragujevca            2 500 rsd

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

  • Fakultativni izlet Siena i San Điminjano   35 € / 25 €  deca od 2 do 12
  • Fakultativni izlet razgledanje Firence       10 €  / 5 €   deca od 2 do 12
  • Fakultativni izlet Piza i Cinque Terre        45 € / 35 €  deca od 2 do 12 g (cena uključuje sve vozne karte u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre i obilazak u pratnji vodiča)

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  OPIS I LOKACIJA HOTELA:

  Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, sobe su standardne dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba ima tuš/WC. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela.
  Smeštaj je u Italiji, u regiji Toskana, u hotelima sa 3* ili 4*u mestu Montecatini Terme ili u okolini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

  HOTEL MAESTOSO 3*

  Nalazi se u mirnom delu mesta Montecatini Terme, blizu centra. Kapacitet hotela je 42 smeštajne jedinice. Sve sobe su standardne, imaju sopstveno kupatilo i sadrže TV i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, bašta, spoljašnji bazen, parking, WI FI (u zajedničkom salonu u prizemlju). Doručak je na bazi švedskog stola. http://www.hotelmaestoso.it/

  HOTEL ESPLANADE  VERSILIA 3*
  Hotel Esplanade smešten je nekoliko koraka od plaže Marina di Pietrasanta i nudi 33 sobe s pogledom na Sredozemno more. Svaka soba ima besplatni WiFi, klima-uređaj kupatilo, LCD TV, sef, fen za kosu.  Neke sobe imaju i balkon. Doručak je na bazi švedskog stola.
  http://www.hotelesplanadeversilia.it/eng/home-page/

  HOTEL BIONDI 4*
  Hotel je smešten u centru mesta Montecatini Terme.Hotel poseduje 101 smeštajnu jedinicu, koje su raspoređene na šest spratova. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo i TV. Sadržaj hotela: recepcija, lift, restoran, bar, vrt sa terasom. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.
  Za više informacija o hotelu na sledećem linku: http://www.montecatinihotelbiondi.it/

  HOTEL BELVEDERE 3* 
  Nalazi se u centru Montekatinija u okruženju najvećeg gradskog parka. Sobe su standardne i imaju sopstveno kupatilo i TV. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. Za više informacija o hotelu na sledećem linku: http://www.belvehot.it/

  HOTEL INNOCENTI 3*
  Nalazi se u srcu Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi recepcija, bar, restoran. Sobe su standardne i imaju sopstveno kupatilo i TV. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Za više informacija o hotelu na sledećem linku: http://www.hotelinnocenti.com/en/

  HOTEL GIOVANNA 3*
  Nalazi se na 350m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su standardne i imaju sopstveno kupatilo i TV. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Za više informacija o hotelu na sledećem linku: http://www.hotelgiovanna.com/

  HOTEL CONCORDIA 3*
  Nalazi se u centru Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran. Sobe su standardne i imaju sopstveno kupatilo i TV. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
  Za više informacija o hotelu na sledećem linku: http://www.hotelinnocenti.com/en/