Grčka

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα- Dobrodošli u Grčku...

Grčka je najjužnija zemlja Balkanskog poluostrva. Graniči se sa Makedonijom, Albanijom, Bugarskom i Turskom. Površine je 131.944 kvm, i predstavlja prirodni kopneni most između Evrope i Male Azije. Zemlja sa oko 13 miliona stanovnika. Najveći deo stanovništva čine pripadnici pravoslavne vere. Klima je sredozemna, sa blagim i vlažnim zimama i sunčanim i vrelim letima. Za Grčku se kaže da je zemlja moreplovaca, zemlja tri hiljade ostrva, predivnih plaža, zemlja Zevsa, Poseidona, Apolona, Afrodite.... Zemlja Platona, Aristotela, Sokrata... Zemlja kojoj su dale pečat mnoge civilizacije - Krit, Mikena, Epidaurus, Delfi, Rimljani, Vizantija... Zemlja u kojoj se nalaze Sveta Gora i Meteori.

Grčka već tradicionalno predstavlja top destinaciju za turiste iz Srbije. Nije ni čudo, obzirom na geografski položaj, prirodne lepote Grčke i njenu razudjenost, arheološko i kulturno nasledje i kulinarske specijalitete, kao i religijske sličnosti.
Grčka se nalazi na jugu Balkanskog poluostrva, sa obalom u ukupnoj dužini od preko 13.000 kilometara.

Kada pomislite na Grčka ostrva, sigurno je da su Vam prva asocijacija beskrajne peskovite plaže, osunčane toplim mediteranskim suncem, koje zapljuskuje svežina tirkiznog mora. Obogaćena maslinjacima i vinovom lozom, svetilištima, tvrđavama, belim kućama sa plavim detaljima sve nas podseća na tradicionalni način života gostoljubivih grčkih domaćina, koji je pored prirodne lepote još jedan od razloga zbog kojih su grčka ostrva postala jedna od naposećenijih Evropskih destinacija...