Milano i Švajcarska

Evropski gradovi, Italija

Tip smeštaja: Soba
Struktura smeštaja: 1/2 1/2+1 Standard soba
Usluga: Noćenje sa doručkom
Vrsta prevoza: Bus
Broj noćenja:
Oprema: TV Klima WIFI
Udaljenost od centra: Više od 200m
Pošalji upit

  Vrsta prevoza:

  SopstveniAutobusom

  Tip smeštaja:

  SobaStudioApartmanMezonetaHotel

  Deca:  Milano je glavni grad Lombardije i drugi najnaseljeniji grad u Italiji nakon Rima. Široko područje Milana, poznato pod nazivom Greater Milan, je policentrična metropolitanska regija koja se proteže preko centralnog Lombardija i istočnog Pijemonta. Milan je služio kao glavni grad Zapadnog rimskog carstva od 286. do 402. godine.

  Milano se smatra vodećim turističkim gradom, sa prednostima u oblasti umetnosti, trgovine, dizajna, obrazovanja, zabave, mode, finansija, zdravstva, medija, usluga, istraživanja i turizma. Njegova poslovna četvrt domaćin je Italijanske berze i sedišta najvećih nacionalnih i međunarodnih banaka i kompanija.

  Milano već dugo nosi titulu glavnog grada mode. Domaćin brojnih kulturnih institucija, akademija i univerziteta. Grad je dom dva najuspešnija fudbalska tima u Evropi, A.C. Milan i F.C. Internazionale i jedan od glavnih italijanskih košarkaških reprezentacija Olimpia Milano.

  MILANO sa obilascima: DJENOVA – SERRAVALLE – JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO (ŠVAJCARSKA)

  PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA S DORUČKOM

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan BEOGRAD

  Polazak autobusa iz Beograda oko 17:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja).Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. dan MILANO

  Dolazak u MILANO u prepodnevnim časovima. Obilazak grada u pratnji vodiča: Kapija mira – Arco della Pace, gradski park Sempione, zamak Sforca, Piazza Garibaldi, pešacka i trgovačka ulica Via Dante, glavni trg – piazza Duomo, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Trg Skala, Spomenik Leonardo da Vinči i najpoznatija operska kuća Milanska skala. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  3. dan (Djenova – Outlet Šoping Centar Serravalle)

  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativng izleta DJENOVA i šoping centar SERAVALLE. Djenova je najveća luka i šesti po veličini grad Italije. Smeštena je u Djenovljanskom zalivu i izlazi na Sredozemno (Ligurijsko) more. Rodni je grad čuvenog moreplovca Kristofera Kolumba i virtuoza na violini Nikola Paganinija. Djenova ima veliki i dobro očuvani stari grad pod zaštitom Unesco-a, brojne muzeje, kulturno – istorijske spomenike i  čuveni akvarijum. Vožnja do Djenove kroz živopisme predele padske nizije i Ligurije. Po dolasku u Djenovu pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: turistička luka, palata  Sv.Djordja – zaštitnika Djenove, Katedrala Sv. Lorenca, Duždeva palata, glavni trg Ferari, Opera, rodna kuća Kristofera Kolumba… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak u Serravalle, jedan od najvećih i najpoznatijih outlet šoping centara u Italiji. Kompleks čini preko 150 radnji ženske, muške i dečije garderobe, obuće, kozmetike poznatih svetskih brendova: Benetton, Diesel, Desigual, Guess, Nike, Adidas, Armani, Gucci, Trussardi, Fendi itd, koje nude i do 70% popusta tokom sezonskih sniženja. Pored dobre kupovine, možete odmarati i uživati u brojnim restoranima, barovima, poslastičarnicama. Po dolasku u Seravale slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel u večernjim časovima (oko 21h). Noćenje.

  4. dan (Švajcarska –  Jezero Lugano – Jezero Komo)

  Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Mogućnost organizovanja fakultativng izleta  jezera LUGANO i KOMO.  Jezero Lugano se nalazi u Švajcarskoj, u kantonu Tićino. Na samoj obali jezera smešten je grad Lugano, privredno sedište i najposećeniji  turistički centar južne Švajcarske. Grad je lepo uredjen sa dugim  šetalištem uz obalu jezera i poznat je po raskošnom gradskom parku i šarmantnom starom gradu sa krivudavim ulicama, prodavnicama, restoranima i barovima medju kojima se ističe katedrala San Lorenco.  Po dolasku u Lugano slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do jezera Komo, trećeg po veličini u Italiji. Komo je poznato mondensko mesto gde odmara i uživa svetski džet set. Jedno je od najlepših  jezera na svetu zbog svoje jedinstvene mikroklime, mediteranskog rastinja, prelepih pejzaža i raskošnih vila koje su oslikavali i uredjivali poznati italijanski umetnici. Brojna remek dela italijanske i svetske umetnosti nastala su na jezeru Komo. Po dolasku u Komo razgledanje grada: gradski park, mauzolej Aleksandra Volte, glavni trg piazza Duomo i katedrala. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog krstarenja jezerom Komo sa razgledanjem raskošnih vila u pratnji vodiča. Povratak u hotel. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  5. dan BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.  (Kraj usluga)

  CENA ARANŽMANA PO OSOBI 1000 RSD + DEVIZNI DEO IZ TABELE

  TERMINI PUTOVANJA 2019

  SPECIJALNA PONUDA

  CENA PO OSOBI

  06. 06. – 10.06.   LETO

  85 € 

  119 €

  26.06. – 30.06.    LETO

  85 € 

  119 €

  24.08. – 28.08.   LETO

  95 € 

  129 €

  12.09. – 16.09.   LETO

  95 € 

  129 €

  03.10. – 07.10.   JESEN

  95 €

  119 €

  24.10. – 28.10.   JESEN

  95 €

  119 €

  08.11. – 12.11.   ZIMA

  95 €

  119 €

   

  Cene iz tabele su po osobi, izražene u evrima . Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

   

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

   

  • Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
  • Smeštaj hotelu prema programu (Milano i okolina) u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
  • Razgledanje Milana u pratnji vodiča
  • Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
  • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
  • Fakultativne izlete i individualne troškove
  • Ostale usluge i sadržaje u hotelima

  POPUSTI:

  Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja.

  • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

  DOPLATE:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu 50 € – isključivo na upit
  • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 60 €

  POLASCI IZ DRUGIH MESTA

  Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom) – mora se najaviti i rezervisati u agenciji!                       

  DOPLATA  ZA POLASKE  IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika:

  • Doplata za polazak iz Novog Sada   2 000 rsd
  • Doplata za polazak iz Jagodine       2 500 rsd
  • Doplata za polazak iz Kragujevca    2 500 rsd

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

  • Djenova i outlet Seravalle                   35 € / deca 25 €
  • Jezero Komo i Jezero Lugano              30 € / deca 20 €
  • Krstarenje jezerom Komo                   15 € / deca 10 €

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  OPIS I LOKACIJA HOTELA:

  Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne, dvokrevetne (1/2) i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (1/2+1). Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela pisanim putem. Smeštaj je u Italiji (Milano i okolina) u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

  STARHOTELS GRAND MILAN 4*
  više informacija o hotelu: https://www.starhotels.com/en/our-hotels/grand-milan-saronno/

  Adresa hotela: Via Varese, 23, 21047 Saronno, Italia.

  Hotel iz lanca Starhotels. U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi, supermarket i prodavnice. Na 500 metara od hotela nalazi se stanica voza, kojim se za samo 30-ak minuta stiže u strogi centar Milana – Cadorna (Zamak Sforca). Voz saobraća redovno tokom celog dana. Kapacitet hotela je 248 soba. Sadrži prostranu recepciju, restoran, bar za pušače, zatvoreni bazen (06:30 – 23:00 h), fitnes centar (06:30 – 23:00 h), SPA centar sa saunom i turskim kupatilom (17:00 – 21:00 h), solarijum, parking, garažu, bibiloteku, 14 sala za sastanke. Klimatizovane sobe imaju besplatni WIFI, moderna kupatila, mini bar, sef, telefon, fen, TV sa satelitskim kanalima. Doručak je na bazi švedskog stola.  NAPOMENA: Hotel ne podleže naplati boravišne takse.

  HOTEL CYRANO 4*         
  više informacija o hotelu: http://www.hotelcyrano.it
  Adresa: Via IV Novembe, 11/13 – 21047 Saronno
  U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi, supermarket i prodavnice. Na 600 metara od hotela nalazi se stanica voza, kojim se za samo 30-ak minuta stiže u strogi centar Milana – Cadorna (Zamak Sforca). Voz saobraća redovno tokom celog dana.
  Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, WI FI, lift, sala za sastanke. Sobe su klimatizovane i imaju SAT TV, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je bazi kontinentalnog švedskog stola. NAPOMENA: Hotel ne podleže naplati boravišne takse.

  HOTEL DELLA ROTONDA 4*
  više informacija o hotelu: http://www.hoteldellarotonda.it

  Adresa: Via Novara, 53, 21047 Saronno, Italia.
  U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi, supermarket i prodavnice. Na 15-20 minuta hoda od hotela nalazi se stanica voza, kojim se za samo 30-ak minuta stiže u strogi centar Milana – Cadorna (Zamak Sforca). Voz saobraća redovno tokom celog dana. Kapacitet hotela je 91 smeštajna jedinica raspoređena na tri sprata. Sobe su standardne i sadrže: sopstveno kupatilo, internet, mini bar, sef, klima uređaj, fen za kosu, SAT TV. Sadržaj hotela: recepcija, bar, lift, restoran, sef, parking, konferencijska sala. Doručak je na bazi kontinentalnog švedskog stola (slano – slatki). NAPOMENA: Hotel ne podleže naplati boravišne takse.

  HOTEL WELCOME 4*
  više informacija o hotelu: https://www.welcomehotel.info/en

  Adresa: Via Grigna, 14 – 20025 Legnano (MI). Telefon: +39 0331 540001
  U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi, supermarket i prodavnice. Na 15-20 minuta hoda od hotela nalazi se stanica voza, kojim se za samo 30-ak minuta stiže u strogi centar Milana – Cadorna (Zamak Sforca). Voz saobraća redovno tokom celog dana. Kapacitet hotela je 91 smeštajna jedinica raspoređena na tri sprata. Sobe su standardne i sadrže: sopstveno kupatilo, internet, mini bar, sef, klima uređaj, fen za kosu, SAT TV. Sadržaj hotela: recepcija, bar, lift, restoran, sef, parking, konferencijska sala. Doručak je na bazi kontinentalnog švedskog stola (slano – slatki). NAPOMENA: Hotel ne podleže naplati boravišne takse.